top of page

Professor Anastassia Zabrodskaja nimetati Tallinna konverentsisaadikuks

Teisipäeval, 13. veebruaril toimus Fotografiskas Tallinna konverentsikorraldajate tänuüritus, kus Tallinna linn ja Eesti Konverentsibüroo tunnustasid 2023. aasta silmapaistvaid konverentsikorraldajaid ja anti üle tunnistused Tallinna uutele konverentsisaadikutele.



Tallinna konverentsisaadik on isik kes kuulub oma eriala rahvusvahelisse võrgustikku ning toob Tallinnasse oma eriala konverentse, panustades seeläbi Tallinna linna kui rahvusvaheliste konverentside sihtkoha arengusse. Tänavuse kolme uue konverentsisaadiku seas pälvis selle tunnustuse ka Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia ja kunstide instituudi kultuuridevahelise kommunikatsiooni professor Anastassia Zabrodskaja. Tallinnas on tänaseks kokku 108 tunnustatud konverentsisaadikut.


Zabrodskaja on andnud olulise panuse näiteks konverentside Conference on Research on Social and Affective Factors in Home Language Maintenance and Development (HOLM 2023), Interpersonal Communication and Social Interaction section of ECREA 2023 (ICSI23 Conference) korraldamisel ja tegeleb juba  järgmise, 12.–16. juunil 2024 toimuva konverentsi The 18th International Conference on Language and Social Psychology (ICLASP18:2024) organiseerimisega.



Tunnustuse pälvinud konverentsid Tallinna Ülikoolis


Tallinna konverentsikorraldajate tänuüritusel leidsid äramärkimist ka TLÜ korraldatud ja ka ülikoolis toimunud konverentsid: The 38th ACM/SIGAPP Symposium On Applied Computing, mille toimumisse panustas Tallinna Ülikoolist digitehnoloogiate instituudi direktor Peeter Normak, The 2nd PoSoCoMeS - MSA Working Group Conference: Post-Socialist Memory Cultures in Transition, mis sai teoks tänu TLÜ humanitaarteaduste instituudi võrdleva kirjandusteaduse professorile Eneken Laanesele, Cultural Data Analytics Conference 2023 (CUDAN 2023), mille organiseerisid TLÜ Balti filmi, meedia ja kunstide instituudi kultuuriandmete analüüsi sihtrahastusega professor Maximilian Günther Schich ja TLÜ Balti filmi, meedia ja kunstide instituudi projekti koordinaator Sandra Kaljumäe ning ASTP Annual Conference 2023, kus EASi poolse ürituse peakorraldaja Relika Alliksaar Williamsi kõrval andis oma panuse ka TLÜ ettevõtluskoostöö juhtivekspert ja ettevõtlustalitluse EXU juht Ingrid Hindrikson.


ASTP aastakonverentsil osales ligikaudu 400 tehnoloogiasiirde eksperti, kelle missiooniks on olla sillaks teaduse ja ettevõtluse vahel. Esinejate seas astusid üles ka TLÜ loodus- ja terviseteaduste instituudi keemilise analüüsi katselabori juhataja Mari-Liis Leinus ja TLÜ loodus- ja terviseteaduste instituudi tooteinnovatsiooni peaspetsialist Maria Martsenko, kelle arendatud loodustooted äratasid suurt huvi ka osalejate seas. Üks TLÜ looduskosmeetika uurimisrühm poolt välja töötatu – ARI CARE “vala-vett-toode” – valiti ka näidismeeneks konverentsi osalejatele ja esinejatele.


Külli Teimanni, Eesti Konverentsibüroo poolse ürituse korraldaja sõnul on väga tore, et Tallinna Ülikool on aktiivne ja tugev ürituste korraldaja ning et ülikool tunnustab konverentside korraldajaid. See võiks Teimanni sõnul ehk motiveerida ka teisi kolleege oma valdkonna rahvusvahelist konverentsi Tallinnasse kutsuma-taotlema või mõnes koostööprojektis, mis võiks konverentsiga päädida, liidrirolli võtma.


“Kindlasti on tunnustust väärt ka Tallinna Ülikooli koolitus- ja konverentsikeskuse juhataja Sirli Peda, kes on olnud alati valmis ülikoolis õla alla panema kõigile, kes soovivad konverentsi korraldada. Lisaks on tal suur kogemus ja valmisoleks vajadusel aidata ka toetustaotluste kirjutamisel nii EASile kui Tallinna linnale,” lisab Teimann.


Eesti Konverentsibüroo Aasta Konverentsitegu 2023 auhinna pälvis maailma suurima tudengiorganisatsiooni International Federation of Medical Students’ Associations  (rahvusvahelise arstiüliõpilaste ühingu) peaassamblee: The 72nd IFMSA General Assembly March Meeting. Sündmus tõi Tallinnasse turismi madalhooajal, märtsikuus, märkimisväärse arvu väliskülalisi – üle 800 meditsiinitudengi enam kui 80 riigist. Lisaks nädal aega toimunud konverentsile jõudsid nädalase eelkonverentsi raames külalised ka Tartusse. Korraldamisega oli seotud rohkem kui 50 Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi (EAÜS) liiget ning vilistlast/noort arsti. Aasta Konverentsitegu auhinda antakse välja alates 2011. aastast. Konkurss ei toimunud aastatel 2021 ja 2022 pandeemia tõttu.

bottom of page