top of page

TLÜ Teadusnädala seminar "Ravimuda ja kosmeetika arendamise võimalused ettevõtetele"

29. septembril kell 13.00-14.30 Tallinna Ülikooli Terra majas ruumis T-412


Tallinna Ülikooli Teadusnädala raames toimuval seminaril tutvustatakse Tallinna Ülikooli Haapsalu kolledži Tervisedenduse ja Rehabilitatsiooni Kompetentsikeskuse ravimuda kasutusvõimalusi ja -lahendusi. Samuti tehakse ühiskülastus loodus- ja terviseteaduste instituudi teaduslaborisse, kus saab näha looduskosmeetika tootearenduse protsessi.


Tallinna Ülikooli Teadusnädal avab teaduse uksed kõigile! Nädala jooksul toimuvad vestlused inimõiguste teemal, katsed toiduvalmistamises, teadusmuusikas ja testida saab oma kehalist toonust. Muu hulgas saab külastada ülikooli arheoloogia teaduskogu ja osaleda tasuta töötubades.


Neljapäeval, 29. septembril kell 13.00-14.30 toimuval kohtumisel tutvustab Tallinna Ülikooli Haapsalu kolledži Tervisedenduse ja Rehabilitatsiooni Kompetentsikeskuse direktor Eva Makienko huvilistele erinevaid tõenduspõhiseid ravimuda kasutusvõimalusi ja -lahendusi. Keskus on partner erasektorile uute tõenduspõhiste toodete ja teenuste arendamisel.


Ravimuda ja mudaravi on olnud ajalooliselt üks Eesti turismimajanduse aluseid. Selle loodusressursiga tegelemine ja selle hea kvaliteedi säilimise eest heaseismine aktuaalne ka tänapäeval. Tallinna Ülikooli Ökoloogia keskusest Galina Kapanen tutvustab Eesti viie ravimudamaardla setete koostise uuringu tulemusi ja välitööde varustust.


Loodus- ja terviseteaduste instituudi teaduslabori ringkäigul tutvustame kosmeetikatoodete väljatöötamise protsessi ideest kuni lõpptooteni. Tallinna Ülikooli klientideks on teiste hulgas Berrichi, Turbliss, LoondSPA ja Nôgel ja AriCare. Läbiviijad: Tallinna Ülikooli loodus- ja terviseteaduste instituudi tooteinnovatsiooni peaspetsialist Maria Martšenko ja keemilise analüüsi katselabori juhataja Mari-Liis Leinus.


Ootame osalema eelkõige ettevõtjaid, aga oodatud on kõik teised huvilised. Kuna kohtade arv on piiratud ning osalemiseks tuleb eelregistreerida, palume pöörduda teaduskorralduse spetsialisti Kersti Pado poole: (+372 6409 145; kersti.pado@tlu.ee).


Vaata ka teisi Teadusnädalal toimuvaid sündmusi SIIT.


Tule tutvu teadusega!

bottom of page