Disain kohtub Teadusega: Teadusest toidulauale
- Ermo
- Sep 8
- 2 min read
Updated: Sep 10
18. septembril 2025 kell 14 Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuses (TFTAK).

Eesti toidusektoris sünnib iga päev loovaid ideid ja teaduslikke läbimurdeid. Ettevõtted, teadlased ja tarbijad liiguvad järjest enam samas suunas – otsides lahendusi, mis vastavad inimeste vajadustele, arvestavad keskkonna piiridega ning avavad uusi võimalusi majanduses.
Seekordne Disain kohtub Teadusega toob kokku toidusektori ettevõtjad, teadlased, tudengid ning avaliku sektori esindajad. Arutame, millised ressursid ja võimalused meil Eestis on, kuidas tarbijate ootused mõjutavad tootearendust ning milliseid koostöövorme pakub teaduse ja ettevõtluse ühendamine.
Sündmuse lõpetuseks toimub Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse (TFTAKi) laborituur, kus osalejad saavad näha, kuidas arendatakse uusi toidulahendusi.
Osalema on oodatud ettevõtjad, teadlased, tudengid, avaliku sektori esindajad ja kõik, kellele toiduainetetööstuse valdkond ja selle arengud huvi pakuvad.
Esinevad:
Tiina Kontson PhD (toidu- ja puiduressursside fookusvaldkonnajuht, EIS) räägib, millised ressursid on Eestis olemas ja millised on meie peamised ekspordiartiklid toidusektoris. Ta avab globaalse vaate, millistele probleemidele oodatakse alternatiivseid lahendusi ning selgitab, kuidas EIS saab uute toidulahenduste arendamisel toeks olla.
Sirje Potisepp (Eesti Toiduainetööstuse Liit) keskendub tarbijatele, tarbimisharjumustele ja tootearendusele toidutööstuses.
Rain Kuldjärv (TFTAK) tutvustab teadlaste ja ettevõtete koostööd TFTAK-is loodud uuenduslike toitude ja jookide näitel.
Artur Sirkel (Urban Farm) jagab kogemust oma toodete arendamise vallas.
Osalemine tasuta, kindlasti vajalik eelnev registreerumine. Kohtade arv nii arutelul kui ka laborituuril on piiratud. Sündmus toimub 18. septembril algusega kell 14.00 TFTAKis (Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, Mäealuse 2/4B) kohapeal. AS TFTAK on teadus- ja arenduskeskus, mille fookuses on teaduspõhiste uuenduslike toitude-jookide arendamine.
Lisainfo Facebookis.
Disain kohtub Teadusega on Tallinna Ettevõtlusinkubaatori ja TalTech’i koostöös toimuv üritustesari. Sarja eesmärk on tuua kokku teadlased ja teemast huvitatud ettevõtjad, et leida võimalusi koostööks. Eesmärk on tutvustada, millised erinevad teadustööd toimuvad TalTech’is ja ka Tallinna Ülikoolis ning kuidas on ettevõtjatel võimalik osa saada erinevatest võimalustest.





Comments