top of page

'Tahaks loota, et meil ei teki rohepesu sarnast mõjupesu fenomeni' - Tallinna Ülikool Impact Day'l

7. oktoobril toimus Põhjala tehases Baltikumi suurim mõju ja jätkusuutlikkuse festival Impact Day, mis tõi kokku inimesed, kes soovivad luua maailma positiivset mõju.


Lisaks Tallinna Ülikooli esindatusele messialal, korraldas Katri-Liis Lepik, Tallinna Ülikooli juhtimise dotsent ja sotsiaalse ettevõtluse magistriprogrammi kuraator, ka arutelu "Kust saada raha ja toetust?". Üheskoos Negavatt projektijuhi Anni Raie, Heateo Sihtasutuse Mõjufondi portfellijuhi Kersti Ojala, NULA projektijuhi Agnes Kanguri, Võrumaa Arenduskeskuse konsultandi Katrin Volmani, Ajujahi eestvedaja Harri Tallinna, KÜSKi koordinaatori Kerstin Rei ja Prototroni tegevjuhi Jana Budkovskajaga arutleti selle üle, mis on erinevad võimalused ja kohad, kust saada nõu ja rahalist tuge, sest alustajana on lihtne jääda üksi. Jäädes aga toetuse ja kaasamõtlejateta, hääbub hea idee ruttu.

Konglomeraatsessioonil tehti liftikõnesid sedapuhku ümberpööratud versioonis ehk tugiorganisatsioonid pitchisid oma toetusvõimalusi mõjuettevõtjatele. "Terminid nagu mõjuettevõtlus ja sotsiaalne innovatsioon jõudsid enamate inimeste teadmistesse ja kõnepruuki,” usub Katri-Liis Lepik. "Samuti oli huvitav vaadata, kuidas ettevõtte rahastamisest on võimalik rääkida vaimukalt "Vanama vaarikamahla" näitel."



"Tahaks loota, et meil ei teki rohepesu sarnast mõjupesu fenomeni," ütleb Katri-Liis Lepik muige ja murega.

Millised oskused teevad sinust maailmamuutja?

EEK Mainor rektori ja professori Mait Rungi modereeritud arutelul "Millised oskused teevad sinust maailmamuutja?" mõtisklesid Katri-Liis Lepik, EBSi kaasprofessor ja Ärieetikakeskuse juhataja Mari Kooskora, TalTech'i lektor Marianne Kallaste ja Tartu Ülikooli ettevõtluse kaasprofessor ja ettevõtluse õppetooli juhataja Mervi Raudsaar sellest, milliseid tuleviku kompetentse maailmamuutja vajab: koostööoskus, tundetarkus, eetilisus, suhtlusoskus, eestvedamisoskus, kuulamisoskus, jpm., mis kõik on ka arendatavad.

Paneelis tõdeti, et olla maailmamuutja, jätkusuutlikku ettevõtte juht on raske töö ning arutleti, kas selleks sünnitakse või on need oskused arendatavad ning millised oskused peavad üldse sotsiaalse ettevõtte juhi tööriistakastis olema? "Tahaks loota, et meil ei teki rohepesu sarnast mõjupesu fenomeni," ütleb Katri-Liis Lepik muige ja murega.


Järgmine Impact Day saab olema kahepäevane ja toimub 5.-6. oktoobril 2023.


Tallinna Ülikoolis on võimalik täiendada oma erialaseid teadmisi sotsiaalse ettevõtluse vallas, tulles õppima mikrokraadi õppekavale, mille kohta saab lähemalt lugeda SIIT. Mikrokraadiprogramm ehk mikrokraadi õppekava on pikem tervikliku sisuga täiendusõppekava, mis on loodud ühe või mitme tasemeõppekava ainete baasil või eraldiseisva täiendusõppena. See on kursuste komplekt, mis annab mingi uue pädevuse ühes kitsamas valdkonnas. Kõikide Tallinna Ülikooli pakutavate mikrokraadi õppekavadega saab tutvuda SIIN.

bottom of page